top of page

What is happening

Impressie van de Stadscoalitie in de lokale, regionale en landelijke pers. 

DONATIES

DONATIES

Mocht u ons werk financieel willen steunen? Elke gift is welkom. Dit kan met een klik op deze tekst via een formulier. Ook is het mogelijk om giften direct over te maken rekening: NL20INGB0006224150 t.n.v. De Stadscoalitie o.v.v.‘gift’ “De Stadscoalitie zorgt ervoor dat we ietsje meer mens kunnen zijn.”  Wolf Mannens, secretaris Adviesraad Migratie

Theater Formaat

Theater Formaat

Maia's aan de Maas spelen met de methodieken van 'Theatre of the oppressed.' Een ochtend vol uitwisseling van urgente thema's: onderdrukking, gelijkheid en solidariteit. Spel, verhalen, ontmoeting en samen eten.

Embedded Murals

Embedded Murals

Dalal Mitwally, Jordanese mural artist is preparing to create a new mural in Rotterdam together with Nederlands Fotomuseum. A project that is part of a national gallery of twenty murals throughout the Netherlands. New eyes in Rotterdam, photographers and storytellers are invited to join in this process of creation in order to create an personal archive to root. A inspiring workshop with an international team.

PODCASTS ONLINE

PODCASTS ONLINE

Nieuw! Beluister Podcast #SleutelpersonenWerken Lees- en luisterparels voor iedereen die met sleutelpersoon samenwerkt of dit wil gaan doen om je gemeente, wijk of afdeling te versterken. Beluister de podcasts hier:

Bakkersverhaal

Bakkersverhaal

Een ontmoeting in De Bakkerswerkplaats die ruimte biedt aan nieuwe ondernemers in de stad. Ontmoeten, meelopen en ontwikkelen via het aloude werkende systeem van 'leerling', 'gezel' tot 'meester'. Wij Zijn Rotterdam maakt het mogelijk. De Stadscoalitie verbindt.

Community of Practice

Community of Practice

11 juni jl. lanceerde De Stadscoalitie & Migration Inc. de podcast Sleutelpersonen Werken. In de warme sfeer van Verhalenhuis Belvédère kwam de ‘Community of practice’ bestaande uit elf organisaties samen om dit moment te vieren en de krachten te bundelen. Lees hier

Artikel Platform KIS

Artikel Platform KIS

Achtergrondartikel via Kennisplatform Inclusief Samenleven dat inzicht geeft in de lessen en inzichten van elf organisaties die dagelijks samenwerken met sleutelpersonen, culturele adviseurs, community curatoren, ervaringsdeskundigen en interculturele mediators. Lees hier verder:

Talent & verhalen

Talent & verhalen

Stichting Mano en De Stadscoalitie werken samen bij het verbinden tussen nieuwe en gevestigde stadsgenoten en het verbeelden en verhalen van deze urgente ontmoetingen.

Wat is migratie?

Wat is migratie?

Ontdek deze hedendaagse betekenis van migratie die eerder verscheen in een bijdrage aan een kalender. Een co-productie tussen Nour Creations & De Stadscoalitie.

Maia's aan de Maas

Maia's aan de Maas

Een belangrijk Rotterdams vrouwennetwerk dat theater inzet voor ontmoeting en verbinding. Een uitnodiging aan de nieuwe Rotterdamse Vrouwen om samen op te trekken.

Jaarverslag 2023

Jaarverslag 2023

We kijken terug op het jaar 2023 waarin we de verhalen van de Afghaanse Vrouwen zichtbaar maakten. Vrijheid is ware schoonheid, onze eerste uitgave is in de Koninklijke Bibliotheek te vinden. “What you are doing for the women and girls of Afghanistan impressed me! This is a humanistic and valuable act.” Somaia Ramish, poet, author & Human Rights Activist. Voorzijde jaarverslag artwork: Firas Kalousie. Lees hier Jaarverslag 2023

BEST VERSION OF MYSELF

BEST VERSION OF MYSELF

"Starting life from scratch as a woman on her own has been difficult. I had to leave behind my beloved family and friends, my profession and career that I had so carefully been building..." Samaneh Habibi, international karate referee & coach

Podcast Sleutelpersonen

Podcast Sleutelpersonen

Voortbouwend op ons filmmanifest in 2021 zijn nu de organisaties die duurzaam met sleutelpersonen samenwerken aan het woord. 11 juni verschijnen de gesprekken in de vorm van podcasts op onze site, er komt een landelijke routekaart en verschijnt een artikel via KIS. Ontwerp logo door Nour Creations. Meer info?

Lentebrief 2024

Lentebrief 2024

De dagen lengen, het groen loopt uit en de bloesemgeuren waaien rond. Tijdens de vernissage in Depot Boijmans verscheen de naar jasmijn geurende verhalen, kunst- en poëziebundel Wederopbouw in Rotterdam I Hiyat een samenwerking tussen Verhalenhuis Belvédère en De Stadscoalitie. In deze nieuwsbrief kijken we terug naar het eerste kwartaal en blikken we vooruit. Overal ter wereld wordt de komst van de lente uitbundig gevierd. Geniet van de lentekracht. Lees verder

Springfestival 2024

Springfestival 2024

Met het uitwisselen van uiteenlopende nationale lenterituelen ontstaat gemeenschap en een sense of belonging. We tekenden o.a. volgens het Turkse lenteritueel Hidrellez onze wensen op en lieten deze los in het water van de stromende Maas voor een hoopvol 2024.

8 maart Womensday

8 maart Womensday

Theater Formaat i.s.m. de Krachtvrouwen organiseerden voor vrouwelijke bewoners van Rotterdam een bijzondere avond, modeshow met diner en dansen na. Nieuwe bewoonsters uit de buurt waren ook welkom!

Storytelling Workshop

Storytelling Workshop

New citizens guided by Stichting Mano & De Stadscoalitie collaborated in a Storytelling Workshop. Sharing stories connects and transforms and helps to work on your future and create a community.

Wederopbouw in Rotterdam

Wederopbouw in Rotterdam

Catalogus- en luisterboek: Wederopbouw in Rotterdam-Hiyat (leven) met kunst en verhalen van Syrische Rotterdammers. Een samenwerking tussen Verhalenhuis Belvédère en De Stadscoalitie. Hier te bestellen via de webshop.

Uitpufspreekuur wijst weg

Uitpufspreekuur wijst weg

Via Platform Kennis Inclusieve Samenleving verscheen ons artikel over hoe een nieuwe methode bewoners in het azc een luisterend oor biedt. Lees hier verder:

Vernissage Depot

Vernissage Depot

Zondag 25 februari jl. openden we op feestelijke wijze de tentoonstelling Wederopbouw in Rotterdam in het Verhalendepot in Boijmans. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Zeina Dabagh. Open tot begin juni 2024.

Listening with Impact

Listening with Impact

For SPIN Nijmegen, psychology students Esseline van de Sande shared examples of impact in a fast-changing world full of challenges. She noticed that listening is key in all international work. Intuition, creativity, and context should play a more central role, as should the power of coalitions. Social psychologists enable us to realise these much needed changes.

Nieuwjaarsconcert 2024

Nieuwjaarsconcert 2024

De Stadscoalitie is verheugd dat het vorig jaar opgerichte Tarab Koor weer meezingt met het unieke nieuwjaarsconcert van het NBE (Nederlands Blazers Ensemble). Loudi Alsahoi zong de tekst van het lied van de jonge componiste Cherry: Wat er ook gebeurt, ik ben een mens! Het publiek zong een vredesgebed voor de moeders in oost, west, noord en en zuid. Ook dit jaar nodigde het NBE weer 44 nieuwe Rotterdammers uit voor het concert. Dank Stichting Mano voor de super coördinatie! Bekijk de uitzending

NewYear2024

NewYear2024

Wishing all of you and your families near and far a UNITED & LOVING 2024💫❣

FunX Kerstdiner

FunX Kerstdiner

Net als vorig jaar schoven vijftien nieuwe Rotterdammers dankzij coördinatie van Stichting Mano aan bij het FunX kerstdiner. Bewoners hadden een onvergetelijke avond: "A magical party, with poetry readings, delicious food, an unforgettable experience. The live music was fantastic and the DJ mix kept us all on the dance floor." Lees verder

Winterbrief 2023

Winterbrief 2023

Onze wens voor een invoelend en verenigd 2024 is: Blijf vooral gesprekjes aankopen met onbekenden onderweg en laat je verrassen. Wij merken dagelijks dat (onverwachte) ontmoetingen de potentie hebben om beelden te laten kantelen. Bovenstaand kunstwerk van de hand van muzikaal ontdekkingsreiziger Oene van Geel vormt het beeldmerk voor een uniek en besloten 'Concert van het Licht' voor het Ministerie van Financiën door het Al Kimya ensemble onder leiding van oprichter en musicus Hannibal Saad.

Concert of Light

Concert of Light

Een uniek en besloten kerstconcert voor het Ministerie van Financiën. Waar een maatschappelijke stage bij de Stadscoalitie toe kan leiden. Tijdens de donkerste dagen van het jaar delen we licht en hoop met het optreden van Al Kimya ensemble dat in wisselende bezetting speelt waardoor een fusie van nieuwe melodielijnen ontstaat, aldus oprichter Hannibal Saad.

Kunstkoopexpo

Kunstkoopexpo

Verhalenhuis Belvédère presenteert van 15-24 december een jubileumexpo in samenwerking met De Stadscoalitie. De titel is: ‘Wederopbouw in Rotterdam-Hiyat met Rotterdams Syrische kunstenaars: Diala Brisly, Firas Kalousie, Sidra Ibrahim, Mosab Anzo, Raghad Al-Anzi, Maher Hasan, Lutfi Jafaar, Shazia Anjum, Amer Ghafra. Kunst kijken en kopen, unieke kerstkado's. Meer info?

ONVERGETELIJKE MOEDER #10

ONVERGETELIJKE MOEDER #10

"De Kolenkit is ooit de slechtste buurt van Nederland genoemd. Zolang ik hier woon met opgroeiende kinderen vecht ik voor deze wijk. Niet alleen om het beter te maken, maar ook om die bestempeling weg te halen van ‘slechtste wijk van Nederland’. Want dat klopt absoluut niet. .." Sakina Bouyachfar, sociaal onderneemster

Aan de slag

Aan de slag

Drie mensen vinden dankzij onze bemiddeling afgelopen maanden (tijdelijk) werk via onze samenwerkingspartners zoals Verhalenhuis Belvédère en Stichting Mano. Een verpleegkundige werkt als professional, een journaliste als onderzoeker en een  kunstenaar als kok. Looking for connection?

Sociale Kwaliteit 2023

Sociale Kwaliteit 2023

Ook dit jaar bereikt De Stadscoalitie samen met Stichting Mano opnieuw 500 1e jr studenten van Hogeschool Rotterdam  sociaal werk en veertig nieuwe inwoners. De ontmoetingen stonden in het teken het thema 'sociale kwaliteit'. De studenten presenteren hun bevindingen in het nieuwe jaar aan beleidsmakers van Gemeente Rotterdam. Lees het verslag hier.

Map of Wishes

Map of Wishes

Het laagdrempelige uitpufspreekuur van Stichting Mano met De Stadscoalitie geeft nieuwe bewoners kans op laagdrempelige preventieve mentale & sociale zorg. Dit levert mooie resultaten op. Oekraïense bewoonsters brachten hun talent en toekomstdromen in kaart met psychologen Alona Amosova en Esseline van de Sande, passend bij de Oekraïense traditie ‘Map of Wishes’. Lees verder

Good practices spreken

Good practices spreken

Migrant Inc. & De Stadscoalitie verzamelen good practices rond sleutelpersonen als betaalde vakkracht. Diverse organisaties delen hun inzichten. We werken deze uit in de vorm van een rapport en mogelijke podcasts. We spraken met het Rode Kruis, Lansco, Stichting Mano en Cultuur in Harmonie. Good practice delen? Mail ons

Culturele Afghaanse Vereniging blij_edited

Culturele Afghaanse Vereniging blij_edited

Wij zijn zeer verheugd dat alle 200 exemplaren van het unieke foto-en verhalenboek Afghaanse vrouwen, vrijheid is ware schoonheid hun weg vinden in de handen van nieuwsgierigen. De opbrengst komt ten goede aan de Culturele Afghaanse Vereniging Leidschendam-Voorburg. Bestel boek hier.

Nieuwe deltamentaliteit gezocht

Nieuwe deltamentaliteit gezocht

Welk type deltamentaliteit helpt Nederland werkelijk verder bij het realiseren van een duurzame samenleving en beleid met oog voor natuur, mens en dier? Recent essay van Esseline van de Sande. Lees hier verder.

Uitpufspreekuur

Uitpufspreekuur

Stichting Mano, Avant Sanare & De Stadscoalitie werken samen bij de opzet van een laagdrempelig 'uitpufspreekuur' op de Rotterdamse noodopvang. Nieuwe bewoners ontvangen laagdrempelige preventieve mentale & sociale zorg, theater en kunst. Ook start er nu een pilot voor de Oekraïners in Rotterdam. Art made by Alex Peters

Koffieceremonie

Koffieceremonie

Nieuwe rituelen zorgen voor verbinding en 'rootedness'. In samenwerking met Habesha Spirit kwamen vijfendertig mensen samen, deelden verhalen en op deze manier ontstond een gevoel van thuis.

Dag van de Stad 2023

Dag van de Stad 2023

Opnieuw een inspirerende dag vol ontmoetingen, urgente gesprekken en kansrijke nieuwe coalities. Migration Inc. & De Stadscoalitie deelden sleutels uit in de stand van Agenda Stad. #SleutelpersonenWerken biedt kansen op het niveau van #werk #democratisering #representatie #inclusie #innovatie Ook tijdens de bestuurderslunch werd voelbaar dat Arnhem luistert naar burgers.

HET ANTWOORD #9

HET ANTWOORD #9

"Is het omdat Aleppo mijn thuisstad is of zoek ik een geheim? Tien jaar lang gaf ik rondleidingen en verzorgde missies voor reizigers die Aleppo bezochten. Pratend over de stad in het bijzijn van anderen zag ik een licht, er is iets met deze stad, als zelfs haar gasten mij zeggen dat ze passie in mijn ogen zien.." Hasan Kujjah, trainer, lecturer & author

Samenwerken loont

Samenwerken loont

Zeven mensen vonden dankzij onze bemiddeling (tijdelijk) werk via onze samenwerkingspartners zoals Stiching Mano. Een psycholoog als professional, twee kunstenaars als coördinator en workshopleider, o.a. voor kinderen en volwassenen. Twee schrijvers droegen bij aan de verslaglegging van het Arab Film Festival 2023 en twee vrijwilligers droegen bij aan het festival. Looking for connection?

Non à la Guerre

Non à la Guerre

Het in 2022 opgerichte TARAB Koor o.l.v. Majed Saraiedin in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère en NBE draagt dit jaar opnieuw bij aan het jaarlijkse concert op de Dag van de Vrede 21 september in Tivoli Vredenburg. Thema is 'Non à la Guerre'.

Herfstbrief 2023

Herfstbrief 2023

Waarde coalitiegenoot. Hier zorgt de Indian Summer voor een warme nazomer en gouden kleuren. Elders zijn er hartverscheurende rampen zoals in Marokko & Libië. Deze tijd vraagt meer dan ooit om een mentaliteit van 'samen'. Na de tragere zomermaanden komt er weer beweging in ontmoeten en maken. We plukken de vruchten van eerdere inspanningen tijdens deze herfstmaanden. Lees verder

NIEUWE WORTELS #8

NIEUWE WORTELS #8

Het koor was het enige dat me vorig jaar op de been hield. Dit is een van de mooiste dingen sinds ik naar Nederland ben gekomen. Een vriend van me gaf me een nummer om te bellen en ik moest een opname van mijn stem sturen..." Linda Alabdeh, student & zangeres

Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

Naast de kunsten werkt Anne Tjerk Mante als redacteur voor het ministerie van Financiën dat, mede ingegeven door de toeslagenaffaire, actief inzet op méér verbinden met de buitenwereld. Hij kwam op het spoor van De Stadscoalitie. Tenminste twee zaken komen daarin voor hem samen: de banden aanhalen met Esseline, met wie hij (lang geleden) muziek en theater maakte én de maatschappelijke relevantie van De Stadscoalitie die nieuwe burgers ruimte geeft om volwaardig mee te draaien. Lees verder

Vrouw, leven, vrijheid

Vrouw, leven, vrijheid

In Foto-atelier BW5 tijdens de expositie 'Vrijheid is ware schoonheid' ontmoette Somaia Ramish fotograaf Frank Rozenberg en auteur Esseline van de Sande. "What you do for the women of Afghanistan impresses me. This is a humanistic and valuable act." Recent kwam haar dichtbundel 'Vrouw, leven, vrijheid' uit tijdens Poetry International.

Agenda Stad

Agenda Stad

Sleutelpersonen staan op de nationale agenda. Agenda Stad (Ministerie van BZK & Platform 31 & dealmakers), Cultuur in Harmonie en Migrant Inc. brengen o.l.v. De Stadscoalitie 'good practices' in kaart die sleutelpersonen duurzaam betaald als vakkracht inhuurt. Ons Filmmanifest leidt komende tijd tot een nationale routekaart en de opzet van een platform dat de belangen van sleutelpersonen borgt.

De Telegraaf over expo

De Telegraaf over expo

Vrijdag 9 juni 2023, schreef Marieke van Essen een mooi stuk in De Telegraaf over Niet-stereotype Afghaanse Vrouwen: Onder andere over de zwemjuf, Asia Faqri, onderneemster Shami Hamiedie en volleybaltrainster Soraya Abdelli roemen de Nederlandse vrijheid.

Huygens & Afganistan

Huygens & Afganistan

Vrijdag 25 mei 2023 bezocht een divers gezelschap van zeven verschillende nationaliteiten Voorburg. Na een Afghaanse lunch bij de Voorburgse onderneemster Shami Hamiedie werden we verwelkomd In Huygens Hofwijck door de voorzitter van Huygens Hofwijck en van De Stadscoalitie: Wang Choy. Na een zonnige rondleiding door gids Hans Nelck bezocht het gezelschap de expositie: Afghaanse Vrouwen, Vrijheid is ware schoonheid in Foto Atelier BW5.

Nieuw Boek

Nieuw Boek

Het boek AFGHAANSE VROUWEN, Vrijheid is ware schoonheid met fotoportretten gemaakt door Frank Rozenberg en levensverhalen opgetekend door Esseline Van de Sande toont een kleurrijk en divers beeld zowel van Afghanistan als van vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. Een ode aan de vrijheid en schoonheid. Bestel hier:

Film Foto Expositie

Film Foto Expositie

Afghaanse Vrouwen, vrijheid is ware schoonheid is een foto expositie en fotoboek. Bekijk hier een impressie van de bijzondere opening met o.a. muziek van Khorsid Dadbeh, poëzie Vrije Tulp door Maliha Attaie en een reflectie van dr. Asma Naimi. Met speciale dank aan alle fondsen.

Kleurrijke Portretten

Kleurrijke Portretten

De Afghaanse-Nederlandse vrouwen die Frank Rozenberg fotografeerde staan mijlenver af van de stereotypen.... lees verder dit prachtartikel o.a. over onderneemster Shami Hamiedie van journalist Carl Stellweg expert en medeoprichter bij Het Grote Midden Oosten Platform.

JAARVERSLAG 2022

JAARVERSLAG 2022

Once upon a Time Paradijs van vrijheid Vrouwen, leven, vrijheid Zaden dansend in lucht Bloei keert altijd weer Perpetuum Mobile Lees hier wat De Stadscoalitie in 2022 teweeg mocht brengen.

Midvliet

Midvliet

Kleurrijke Afghaanse vrouwen is van 13 mei -18 juni 2023 te zien in Foto Atelier BW 5 in Voorburg in het Huygenskwartier. Lees verder

Lentebrief 2023

Lentebrief 2023

De lentekracht en kleurrijke bloesems inspireren. We zijn zeer verheugd te delen dat een van de schitterende zaden die lang onder de grond lag te wachten nu tot bloei komt. We kijken ook terug naar onze samenwerkingen en bijdragen gedurende het eerste kwartaal van dit jaar. We zien er naar uit om jullie te ontmoeten. Geniet van de lente, ፀደይ ነው። انه الربيع Bihar e, Það er vor, Es primavera, Enjoy Spring, lees verder

ACHTER DE STILTE #7

ACHTER DE STILTE #7

Mijn hoofd is altijd actief. Maar we hebben geen plaats voor stilte. Ik heb niets. Ik ben alleen in dit leven. Voor het eerst voel ik mij deel van het leven. Niet buiten, naast of achter het leven. Ik ben een stukje van haar. Het is leven is echt stilte. Alles beweegt in ons leven, maar we moeten meer stilte opzoeken. Als we stilte in ons leven hebben, dan verandert er iets. Firas Kalousie, kunstenaar, regisseur, filmer, schrijver

AFGHAANSE VROUWEN

AFGHAANSE VROUWEN

Vrijheid is ware schoonheid is een unieke foto-expositie en fotoboek in Foto Atelier BW5 te Voorburg. Onze samenwerking met de Culturele Afghaanse Vereniging Leidschendam, fotograaf Frank Rozenberg en auteur Esseline van de Sande leidde tot tien dubbelportretten van twee generaties vrouwen, moeders en dochters die hun cultuur en identiteit doorgeven met levensverhalen in Nederland en Afghanistan, waar machtsverhoudingen een schaduw werpen, vooral over de meisjes en vrouwen: 13 mei - 18 juni 2023

NEW DIRECTIONS

NEW DIRECTIONS

Samen met Stichting Mano werken we met een toegewijd team die tijdens conferenties bijdragen met 'lived experiences'. Zo brengen we beleid en praktijk dichter bij elkaar. Further reading: FINDING NEW DIRECTIONS by G.Tsegay, researcher conflict resolution & peacebuilding

A HEALTHY SOCIETY

A HEALTHY SOCIETY

The Refugee Work Ecosystem Conference held on March 23rd, 2023 at Vrije Universiteit (VU) Amsterdam is a shining example of a powerful gathering. Attending this conference, myself is a privilege as I had the opportunity to witness the work that is done by different actors in the field to bridge the gap between the theoretical and practical aspects of the world of new citizens. by Sara Khoury, researcher social entrepreneurship

A new landscape

A new landscape

It was inspiring to see all the new possibilities from various actors contribution in creating a landscape where new comers could flourish. Husniya Kedr, Landscape Architect

CULTUUR IN HARMONIE #6

CULTUUR IN HARMONIE #6

Je voelt je als een domme vis die in de oceaan wordt gegooid. Elke dag overwin je de cultuurschok, je past je aan en probeert te overleven. Alles wat je in je leven hebt opgebouwd is weg, je ervaring, opleiding en talent zijn niets waard. Yordi Lassooy Tekle co-founder Cultuur in Harmonie

Uprooted to Rooted

Uprooted to Rooted

Creating space for talents, sense of belonging and building trust in the Dutch Labour market. A contribution to the Free University of Amsterdam (VU) Conference on An Ecosystem of Work for New Citizens. An impulse presentation by Landscape Architect Husniya Kedr, Architect Ahmed Pasha & Social Psychologist Esseline van de Sande.

Verhalenteam

Verhalenteam

De Stadscoalitie breidde afgelopen maanden uit met Francesca Derrico (sociaal psychologe io.), Sara Lind van der Weck (sociologe io.) en Saskia Mohlmann (English Literature & culture). We ontwikkelden afgelopen jaar een eigen verhalenmethode met dank aan Fonds Dorrepaal. Zo geven we zowel vorm aan de noodzaak van ontmoetingen tussen stadsgenoten als aan de geschreven verhalen. Hiermee kunnen beelden kantelen. Saskia: "Door te luisteren naar de verhalen van anderen, leer je een boel over jezelf.'

Bader bij EenVandaag

Bader bij EenVandaag

Bader Atem bericht bij EenVandaag over zijn tocht naar het aardbevingsgebied in Turkije. Samen met zijn werkgever Royal Haskoning DHV zamelde Bader geld in om kinderen die hun ouders zijn verloren te ondersteunen. Bekijk hier de indrukwekkende rapportage.

THUISKOMEN #5

THUISKOMEN #5

"Eerlijk gezegd, heb ik het gevoel dat ik dakloos ben. Jongere mensen zijn altijd in beweging. Ik was ook zo toen ik jong was, ik vond het niet erg om bij een vriend te wonen of op straat te zijn. Als je jong bent denk je niet zo over een huis. Eigenlijk wil je weg uit je huis." Mohammed Aklan, HR Strategy & Policy Consultant

Winterbrief 2023

Winterbrief 2023

Ons hart gaat uit naar iedereen die direct of indirect is getroffen door de aardbeving in Syrië en Turkije. Ook Bader Atem, een van onze teamleden ervaart de catastrofe. Zijn werkgever Royal Haskoning DHV zet een hulpactie op touw. Lees hoe je kan helpen. In deze winterbrief kijken we ook terug op onze bijdragen van de afgelopen maanden. We vertragen en bezinnen. Ons nieuwe jaar staat in het teken van vrouwen en jongeren.

SCÈNES SCHIETEN #4

SCÈNES SCHIETEN #4

"Ooit droomde ik ervan om archeoloog te worden. Ik hield van het idee om door Egyptische modder te graven, maar mijn leven nam een andere weg." Johanna Aguillón, journaliste & filmmaker

Nieuwjaarsconcert 2023

Nieuwjaarsconcert 2023

Muziek heelt en transformeert. Olv. het magische Nederlands Blazers Ensemble ontstaat de uitwisseling tussen twee unieke koren: Tarab Koor en Consensus Vocalis. Ze leren van elkaar Fairouz en Bach. Onvergetelijk! Foto: Peter Lodder. Bekijk hier het concert.

Good Vibes

Good Vibes

Dear friends near and far 💫 for everyone a beautiful Christmas and a peaceful NewYear. Let’s spread the #GoodVibes together🎄🕯️❣️ De Stadscoalitie connects & transforms

Film Binnenstebuiten

Film Binnenstebuiten

De pantomime voorstelling Binnenstebuiten is het tweede theaterwerk van acteur, regisseur, filmmaker en kunstenaar Firas Kalousie in Nederland. Een film van Nikita van Hoogstraten.

Verhalenteam

Verhalenteam

We breidden uit met Francesca Derrico (sociaal psychologe io.), Sara Lind van der Weck (sociologe io.) en Saskia Mohlmann (English Literature & culture) en ontwikkelden een verhalenmethode met steun van Fonds Dorrepaal. Zo geven we zowel vorm aan de noodzaak van ontmoetingen tussen nieuwe en gevestigde stadsgenoten als aan de geschreven verhalen. Hiermee kunnen beelden kantelen en ontstaan nieuwe samenwerkingen. Saskia: "Door te luisteren naar anderen, leer je een hoop over jezelf."

STORIES MATTER #3

STORIES MATTER #3

Het Good Vibes Dinner komt eraan! In aanloop naar het event gaat FunX correspondent Farzaad in gesprek met jongeren die recent naar Nederland gekomen zijn. Deze week deelt Hiyam (19) haar verhaal. "Mijn passie voor yoga en meditatie houden me op de been wanneer ik het moeilijk heb."

Première film Tarab Koor

Première film Tarab Koor

Gedurende een besloten concert in Verhalenhuis Belvédère, 13 december 2022 vertoonde Tarab Choir voor de allereerste keer hun film “The Story of Tarab Choir: A New Beginning”. Dankzij de inzet en steun van velen zijn we trots dit met de wereld te delen.

STORIES MATTER #2

STORIES MATTER #2

In het kader van het #GoodVibes diner 22 december maakte FunX schrijver Farzaad dit mooie portret van Hani die bij Stichting Mano werkt. De missie van Hani is aanstekelijk! #samenkomenweverder 🌷♻️🌷

Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

Theater Binnenstebuiten is een pantomime voorstelling die op 6 december 2022 wordt gespeeld in Theater de Banier, Banierstraat 1, Rotterdam om 13.30u en om 15.30u. We zijn elkaars spiegelbeeld. “Vrijheid is er niet om anderen tot slaaf te maken, het leven is een dans is waarin iedereen zijn ritme kan vinden en grenzen zijn er om te verbreken" Firas Kaloussiyeh, regisseur

STORIES MATTER #1

STORIES MATTER #1

Fotun & Kholud in gesprek over hun leven en toekomstdromen in het kader van een Good Vibes Dinner van FunX de grootste jongeren hiphop radio zender in Nederland. #GoodVibes

Rechtvaardige Stad

Rechtvaardige Stad

Universiteit Utrecht vroeg De Stadscoalitie om samen een mini-conferentie te helpen ontwerpen over 'De Rechtvaardige Stad' met een gemotiveerd publiek van stadsmakers, onderzoekers. planners, architecten, gemeenten, studenten en burgers. De Stadscoalitie helpt netwerken te ontsluiten en perspectieven te verrijken. In deze conferentie met onderneemster en buurtbaner Sakina Bouyachfar en dichter, student culturele antropologie Ishmail Kamara.

NBE Nieuwjaarsconcert

NBE Nieuwjaarsconcert

We zijn zeer verheugd dat TARAB Koor o.l.v. dirigent Majed Sarai Edin opnieuw is uitgenodigd door het Nederlands Blazers Ensemble - NBE om een bijdrage te leveren aan het Nieuwjaarsconcert 2022 in Concertgebouw Amsterdam. Drie concerten 31 december 2022 en 1 januari 2023. Het concert wordt integraal uitgezonden op televisie via NPO 2 op 1 januari 2023 om 19 uur.

FunX

FunX

In samenwerking met hiphop radiozender FunX interviewde De Stadscoalitie vier nieuwe jonge stadsgenoten over hun dromen, favoriete muziek, wensen en raad voor de toekomst. Een project dat de slogan van FunX beleefbaar maakt met mooie portretten en 'good vibes'.

Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

6 december 2022 is de première van het Pantomime theaterstuk 'Binnenstebuiten' van theatermaker, regisseur Firas Kalousie in nauwe samenwerking met acteurs, nieuwe inwoners in Rotterdam. “Het doel is het verwijderen van maskers en het onthullen van de verborgen waarheid over onszelf en anderen, die tot verandering en vrijheid zal leiden.”

Herfstbrief 2022

Herfstbrief 2022

De herfst stemt tot nadenken en vraagt om loslaten. De bladerpracht geeft schakeringen weer van ons kleurrijke 3e kwartaal. Mede dankzij inspirerende samenwerkingen verheugen we ons in een mooie herfstoogst. Lees verder via onze nieuwsbrief.

Krachtvrouwen

Krachtvrouwen

Ontmoeting en verhalen delen met krachtvrouwen in wijk en stad #Rotterdam over levenswijsheid, dromen en werk.🌷♻️🌷 Dank 🙏🏼الف شكرا Amina Alhusseini, Stichting Mano Leeszaal Rotterdam West Stichting Wij Zijn Rotterdam #Krachtvrouwen Rotterdam West

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

600 studenten van Hogeschool Rotterdam 1e jaars sociaal werk gaan in gesprek met nieuwe burgers in Verhalenhuis Belvédere. Luisteren naar verhalen, vragenstellen, verkennen wat er nodig is. Over moed, over betekenisvolle relaties over beeldvorming die kantelt gedurende de ontmoeting. Ook interesse in een workshop luisteren & ontmoeten?

Floriade Bouwcoalitie

Floriade Bouwcoalitie

7 oktober 2022 een internationale coalitie van nieuwe en gevestigde vakgenoten, architecten, bouwers, ingenieurs en professionals, negen nationaliteiten en vier continenten ontmoeten elkaar tijdens een rondleiding op de innovatieve Floriade. #innovatiefbouwen #duurzaam #biobased Met dank aan BZK, Floriade en Stichting Mano.

Dag van de Stad

Dag van de Stad

#Tilburg 29 sept 2022 Hoe komt beleid bij de inwoners? Hoe krijg je verbinding met de wijk? Yordi Lassooy Tekle (Cultuur in Harmonie) en Esseline Van de Sande (Stadscoalitie) geven een Talk of the Town over #SleutelpersonenWerken en wederkerigheid 🌷♻️🌷over het belang van training en eigenaarschap en het door 31 organisaties landelijk ondertekende filmmanifest.

TARAB Koor

TARAB Koor

Fotograaf Peter Lodder maakte dit unieke statieportret van het TARAB koor direct na het 1e optreden tijdens de Dag van de Vrede 2022. Graag zingt het koor voor jou of met jouw orkest of musici. Boekingen:

Theater als therapie

Theater als therapie

Firas Kalousie, acteur, schrijver en theatermaker geeft workshops waarin hij deelnemers inspireert om theater technieken te gebruiken om te leren and spelen, thema's zijn persoonlijke ontwikkeling maar de workshops kunnen ook uitmonden in het maken van een theaterstuk. Meer informatie?

Dag van de Vrede

Dag van de Vrede

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede. Het Nederlands Blazers Ensemble spelen musici uit de hele wereld samen. O.a. met het recent opgerichte internationale Rotterdamse Tarab Koor.

Women Coalition

Women Coalition

Een internationale groep vrouwen ontmoet elkaar in de inspirerende context van de Floriade en raakt betoverd door het typische Carillonspel met muziek van over de hele wereld. We delen onze verhalen en ontdekken nieuwe technologie, drinken Jemenitische koffie, zien Japans en Chinees ontwerp, vinden kunstige bloemen en groenten. Samenwerken begint met ontmoeten en verhalen delen. Wil je ook een vrouwencoalitie bouwen? Meer info

TARAB Koor

TARAB Koor

TARAB Koor is een internationaal Rotterdams koor dat eeuwenoud erfgoed nieuw leven inblaast. "Je hebt muziek voor luisteren en muziek voor het hart, dat is Muwashahaat." Het koor treedt voor het eerst op 21 en 22 september 2022 de internationale Dag van de Vrede olv. het Nederlands Blazers Ensemble.

Huygens Hofwijck

Huygens Hofwijck

Zomerwandeling 2022 o.l.v. de geweldige gids Jane Choy-Thurlow met coalitiepartners door Huygens Hofwijck in Voorburg. Parallellen, uitvindingen, ontmoetingen. Huygens dichtte ook over zijn tuin met daarin twee deuren die spreken van meer: "Wanneer ik vriend of gast begroet, twee open deuren, De ruimtelijke ingang, toont wat er binnen gebeurt. Dat vrienden welkom zijn voor mijn brood en wijn, Niet half, niet heel, niet een keer maar twee." Hofwijck dichtregels 1064-1068

NPO1 Radio BNNVara

NPO1 Radio BNNVara

Merel Wielaert presenteert op 4 augustus 2022 "de Nacht van" en gaat in gesprek met Esseline van de Sande over de Eufraat, de Arabische lente, de cultuur, soaps, muziek en meer. Luister naar de podcast.

Zomerbrief 2022

Zomerbrief 2022

De wind flauwt af, we zeilen stillere wateren in, dit gebied heet zomervakantie. Het doemt altijd op rond deze tijd van het jaar. De wegvallende wind, je kunt de zeilen strijken, er gaat weinig meer bewegen, de rest is drijven. Somerset Maughan, Trembling of a Leaf (1950)/ vertaling: Wim Boevink We kijken terug op een bloeiende lente vol ontmoetingen, nieuwe talenten komen aan de slag, samenwerkingen ontstaan met een mooie oogst. Lees verder...

3e druk: Landschap van mijn ziel

3e druk: Landschap van mijn ziel

Primeur: 12 juni 2021 verscheen de nieuwe handgebonden dichtbundel van podiumdichter Ishmail Kamara tijdens Poetry International. Te koop via onze website of bij Verhalenhuis Belvédère.

TARAB Koor

TARAB Koor

Het internationale TARAB Koor olv. Majed Saraiedin bestaat uit 35 leden en zeven nationaliteiten (Syrië, Irak, Libanon, Egypte, Tunesië, Turkije, Nederland). De koorleden komen uit het hele land en reizen soms drie uur om aanwezig te kunnen zijn. "Het is een fantastische kans om ons bijzondere erfgoed onder leiding van een expert op het gebied van TARAB te mogen beoefenen." Bezoek hier de pagina van het koor.

Staatssecretaris V&J bezoekt vrouwenboot

Staatssecretaris V&J bezoekt vrouwenboot

Het was erg kort dag maar Eric van der Burg, staatssecretaris van Justitie & Veiligheid kwam op werkbezoek na een spontane brief van De Stadscoalitie die onder de indruk is van het inspirerende voorbeeld van Stichting Mano, Gemeente Rotterdam en Zorgwerk op de vrouwenboot: "Opvangen op z’n Rotterdams op een schip in de haven. Mensen geven aan vooral de menselijke factor te waarderen. Vrijwilligers en bewoners zorgen voor een veilige omgeving en een goede relatie met buurt. Mooi initiatief!"

Stadscoalitie verbindt

Stadscoalitie verbindt

Dankzij de nauwe samenwerking met Stichting Mano verbinden we nieuwe en gevestigde stadsgenoten met elkaar. Zo startte een landschapsarchitecte als vrijwilligster bij Verhalenhuis Belvédère, een nieuwe architect kreeg van een gevestigde architect fondsen om zijn collegegeld te kunnen betalen, een interieur ontwerper en een architect gaan aan de slag via de Bouwerswerkplaats, een kunstenares gaat na de zomer van start bij het Rotterdamse Kinderatelier Punt 5. Ook nieuwe talenten verbinden?

Master of Scents

Master of Scents

Dutch Perfume goes international. Master of scents nu met een prachtig artikel in de Holland Herald van KLM. Welkom in de Papestraat 15 voor jouw eigen unieke parfum op maat.

Routekaart Sleutelpersonen

Routekaart Sleutelpersonen

Sleutelpersonen spelen vaak een onmisbare rol als brug tussen hun gemeenschap en de nieuwe maatschappij. Maar ze krijgen hier zelden voor betaald. Met een filmmanifest en landelijk beleid moet deze kwestie worden aangepakt. Tijdens het congres van Stichting Mano gingen Razan Damlakhi, Yordi Lassooy-Tekle en Esseline van de Sande met elkaar in gesprek over de routekaart, een belangenvereniging en lessen voor verandering.

Leven in Limbo

Leven in Limbo

De vierdelige documentaire serie Leven in Limbo neemt ons mee in de levens van mensen die zonder (geldige) papieren in Nederland wonen. Een bestaan dat risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Hoe is het om te leven in een land waar je niet mag bestaan? Onze collega Ishmail Kamara is een van de hoofdpersonen in deze serie. Als hij begint te vertellen, hangen mensen aan zijn lippen. Kijk hier.

Nieuw bij Stadscoalitie

Nieuw bij Stadscoalitie

Sinds april 2022 werkt Rafaella Karadsheh, sociaal psychologe bij de Stadscoalitie. Tijdens haar masters gespecialiseerd in verhalen. Zij draagt bij bij aan het optekenen van de Engelse verhalen. "Ik wil graag bij De Stadscoalitie werken om te luisteren naar verhalen. Ik waardeer de rol die cultuur speelt in de waarden van mensen en de manier waarop ze hun leven leiden. Luisteren is de beste manier om te leren van anderen."

Artikel in FD

Artikel in FD

Lalash Tahir en Esseline van de Sande schreven 8 april 2022 in het FD over het arbeidspotentieel van 1e generatie Nederlanders en wat we kunnen leren van andere EU-landen. Dit artikel kwam mede tot stand dankzij onderzoek van Lalash Tahir en Julie Clar.

Maestro Majed Saraiedin

Maestro Majed Saraiedin

1 mei 2022 start het internationale koor onder leiding van maestro en expert in Tarab: Majed Saraiedin. Dit erfgoed uit de Arabisch-Andalusische traditie verdient een groot publiek. Samen met onze coalitiepartners Nederlands Blazers Ensemble, Verhalenhuis Belvédère, Stichting Droom en Daad en Prins Bernard Cultuur fonds realiseren we dit unieke erfgoedproject. Meer info?

Stadswandeling

Stadswandeling

Leve de ontmoeting! Na twee jaren van lockdown nodigden we onze coalitiepartners uit voor een wandeling over Katendrecht onder leiding van stadsgids, dichter en schrijver Ishmail Kamara. Met ruimte voor zang, muziek, verhalen, poëzie, lunch en de magie van het onverwachte.

In VNG magazine

In VNG magazine

In VNG magazine van 18 maart 2022 een artikel waarin ook Esseline van de Sande haar visie uiteenzet: 'Erkenning en doorstroming naar een betaalde baan voor nieuwkomers op basis van de opgedane ervaring als vrijwilliger, blijven uit. Daarmee doe je niet alleen de sleutelpersonen en hun gemeenschap tekort, maar ook jezelf als gemeente.’

Wensenmanifest

Wensenmanifest

Een lokaal en nationaal wensenmanifest Sleutelpersonen Werken werd daags na de gemeenteraadsverkiezingen besproken met de Amsterdamse wethouder Groot Wassink, een krachtige coalitie met Awatif Rahmani, Eartha Dors, Yodit Jacob en Esseline van de Sande.

De Stadscoalitie verbindt

De Stadscoalitie verbindt

De Stadscoalitie bracht het Huis van het Boek, directeur Winnifred Dijkstra samen met professionele Arabische kaligraaf Mohamad Bedenjki. Sindsdien verzorgt Mohamad kalligrafie workhops in dit bijzondere museum nu speciaal tijdens de tentoonstelling Groeten uit de Oriënt. Verken je beelden van de Oriënt tot 6 juni 2022.

Learning Crossroads

Learning Crossroads

Learning Crossroads for inclusion of new Dutch citizens onderzoekt burgerinitiatieven in Nederland die gericht zijn op inclusie en sociale participatie van nieuwe burgers in Nederland. De Stadscoalitie is blij om deel uit te maken van dit project dat opnieuw onze band met de VU Universiteit versterkt.

Beweging Sleutelpersonen Werken

Beweging Sleutelpersonen Werken

Landelijk filmmanifest Sleutelpersonen Werken wordt een beweging. De tweede bijeenkomst ging over het maken van een routekaart naar duurzame banen en concrete vervolgstappen.

Talkshow BuurtBanen

Talkshow BuurtBanen

Tijdens de talkshow BuurtBanen olv. Eartha Dors ging Filmmanifest Sleutelpersonen Werken in Amsterdam in première en sprak onze directeur o.a. met de Amsterdamse wethouder Groot-Wassink over een nationale agenda die sleutelpersonen betaalt voor hun urgente werk.

Nieuw bij Stadscoalitie

Nieuw bij Stadscoalitie

Sinds november 2021 werkt Donna Waltra, politicologe & Arabische taal & cultuur bij De Stadscoalitie en draagt mede bij aan onze externe communicatie. Ze deed haar scriptieonderzoek naar talent en ontdekte dat: "De Stadscoalitie precies dat doet waar ik enthousiast van word en energie van krijg, namelijk bruggen bouwen en mensen samenbrengen."

Made with Love

Made with Love

NRC artikel 8-2-22: 'Dit wordt een belangrijk jaar voor Mohammad Semhani. Ja, hij kan vrijwel elk merkparfum namaken, maar liever praat hij met een klant, tot hij een idee heeft van wat haar of hem voor ogen staat, en dan maakt hij zelf iets moois...' lees dit mooie stuk van Hans Steketee.

Day on the Roof

Day on the Roof

Dag op het dak, op het dak van jouw bestaan. Dagdromen, mijmerend, kijkend in de verte. Dag 2021, vaarwel jaar van moed en geduld. Vertrouwen als medicijn. Vertrouwen in talent, hoop en verbinding. Vertrouwen in samen is meer dan één. Welkom 2022! Welkom nieuw jaar met al jouw verrassingen. Kunst: Ehab Omaro Tekst: Esseline van de Sande

Betalen voor expertise

Betalen voor expertise

Artikel in het tijdschrift Sociale Vraagstukken dec 2021. Ze werken als dienende leiders en bemiddelen tussen overheid en professionals, wijk en gemeenschap. Hun inzet is bewezen effectief en efficiënt. Met het filmmanifest Sleutelpersonen Werken roepen 31 organisaties en sleutelpersonen uit het hele land op om deze dynamiek van ongelijkheid te doorbreken.

Radiomaker Sakina Bouyachfar

Radiomaker Sakina Bouyachfar

Opiniestuk dd. 27-11-2021 via Nieuw Wij: Sleutelpersonen zijn een lichtend voorbeeld van waartoe een gemeenschap in staat is.

Investeer in sleutelpersonen

Investeer in sleutelpersonen

Tegelijk met de lancering van het filmmanifest Sleutelpersonen Werken verscheen16 november 2021 een artikel bij KIS (Kennisplatform Integratie Samenleving) waarin initiatiefneemster Esseline van de Sande reflecteert op de opgedane inzichten.

Parfumeur in de Vlindertuin

Parfumeur in de Vlindertuin

‘Nederland is beroemd als land van bloemen maar niet vanwege parfum. Hoe kan dit?’ Mohammad Semhani legt zijn businessplan uit.

Onderzoek Universiteit Utrecht

Onderzoek Universiteit Utrecht

Drie derdejaars studenten van de Universiteit Utrecht onderzochten De Stadscoalitie en haar methodieken. Ze kwamen met waardevolle adviezen en inzichten. Veel dank Aysu, Fiona & Julie! Wil je de pdf van het onderzoek ontvangen. Mail ons via: info@stadscoalitie.nl

Masterclass Culturele Duurzaamheid

Masterclass Culturele Duurzaamheid

7 december 2018 Masterclass in nauwe samenwerking met VU Servus met bijdragen van oa. professor Fons Trompenaars. Hier samen met alle deelnemers op de foto voor het standbeeld van Martin Luther King.

Première Filmmanifest

Première Filmmanifest

Op 16 november om 16 uur lanceren we samen met 31 organisaties uit het hele land vol trots en hoop het urgente filmmanifest Sleutelpersonen Werken. De première is vanaf 16u online te zien. Info via: esseline@stadscoalitie.nl

Workshop Arabische Kalligrafie

Workshop Arabische Kalligrafie

Mohamad Badenjki geeft tijdens de Vleitdagen in 2018 een workshop Arabische kalligrafie in het Voorburgse Museum Swaensteijn. Hij verzorgt lessen en workshops door het hele land.

Nominatie Yodit Jacob

Nominatie Yodit Jacob

Yodit Jacob, onderzoeker bij Pharos, is genomineerd voor de Joke Smit Aanmoedigingsprijs Emancipatie 2021. Yodit is een krachtige sprankelende leider die urgente verbindingen legt, die zichtbaar maakt waar kansen liggen in onze samenleving als het gaat om een grote groep vrouwelijke leiders, voormalige vluchtelingen, die onzichtbaar maar onmisbaar werk doen voor onze samenleving.

Lentekoffie 2021

Lentekoffie 2021

Een goed bezochte lentekoffie bij de moestuin in Leidschendam, waar naast de burgemeester, nieuwe en gevestigde bewoners hun opwachting maakten. Jong en oud kwamen samen en genoten van de met liefde uitgevoerde Ethiopische koffieceremonie door Haimanot Belay, intercultureel adviseur.

Training Sleutelpersonen

Training Sleutelpersonen

Razan Damlakhi volgde in juni en juli 2021 de training voor Sleutelpersonen bij Pharos en reflecteert op de opgedane inzichten. Meer info@stadscoalitie.nl

Taal is beweging

Taal is beweging

Een poëzie workshop in september 2021 met Ishmail Kamara, dichter, schrijver en spoken word artist. Boekingen via info@stadscoalitie.nl

Nieuwe Stemmen verrijken erfgoed

Nieuwe Stemmen verrijken erfgoed

Bijdrage aan uitgave van Faro Magazine 2021: van Verdrag naar praktijk, over de visie en methodiek van De Stadscoalitie. Klik op de link om het magazine te downloaden.

Trailer Sleutelpersonen Werken

Trailer Sleutelpersonen Werken

Primeur: Trailer Sleutelpersonen Werken september 2021 binnenkort de film i.s.m. Pharos, Wikistad, Gemeente Amsterdam Buurtbaan. Wil jouw organisatie ons manifest ook ondertekenen? Mail ons: info@stadscoalitie.nl

De wereld van Ehab

De wereld van Ehab

Ehab Omaro maakt abstracte schilderijen met heel veel lagen. Hij wordt geïnspireerd door de kunstenaars van De Stijl, met name Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. lees verder het prachtartikel van Walter van Teefelen en klik op de link.

Volkskrant Op-ed Sleutelpersonen gevangen in vrijwilligheid

Volkskrant Op-ed Sleutelpersonen gevangen in vrijwilligheid

Ons artikel in de Volkskrant 4 januari 2021. Mocht u een soortgelijke ervaring hebben neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier. Hartelijke groet Team Stadscoalitie

Utrecht University College

Utrecht University College

In 2020 reflecteren drie onderzoeksters: vlnr. Julie Clar, Fiona Wiggers en Aysu Amaha met community based research op de Stadscoalitie methodiek.

Koninklijke Ridderorde Haimanot Belay

Koninklijke Ridderorde Haimanot Belay

Haimanot ontving de Koninklijke Ridderorde in april 2020 voor haar onvermoeibare inzet, 25 jaar vrijwilligerswerk, als sleutelpersoon op het gebied van gezondheid, preventieve voorlichting over meisjesbesnijdenis, en haar verrijking van de samenleving met Ethiopische Afrikaanse tradities.

Haimanot Belay

Haimanot Belay

Luistert u naar Haimanot Belay 🇳🇱 🇪🇹 vrouw van formaat die 24 april 2020 een Koninklijke onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje-Nassau ontving.

Dutch Perfume

Dutch Perfume

‘Nederland is beroemd als land van bloemen maar niet vanwege parfum. Hoe kan dit?’ Mohammed Semhani, parfum ontwerper uit Syrië, opent in januari 2020 in hartje Den Haag zijn eigen winkel: Dutch Perfume. In Latakia runde Semhani een gouden bedrijf dat in rook opging tijdens de oorlog. Hij schreef een businessplan en bleef erin geloven.’

Verhalenhuis over Dialoog

Verhalenhuis over Dialoog

Geniet van deze film impressie van de unieke 2e editie van het Verhalenhuis over dialoog in de Franse Kerk in Voorburg in juni 2019.

De neus van Latakia

De neus van Latakia

Lees het verhaal over parfumier Mohammad Semhani over zijn vakmanschap en zijn bijnaam, prachtstuk door Tineke Bennema.

Dialoog Oost ontmoet West

Dialoog Oost ontmoet West

Lees over het verhalenhuis 2e editie op 13 juni 2019 in Franse Kerk in Voorburg met diverse ontmoetingen en dialoog tussen oost en west.

Interview Verhalenhuis

Interview Verhalenhuis

Op woensdag 13 maart 2019 organiseerde de Stadscoalitie in samenwerking met Gemeente Leidschendam Voorburg, het MBO Rijnland en Platform Economie Onderwijs Arbeidsmarkt het Verhalenhuis in Het Veur Theater in Leidschendam.

Eenzaamheid is een zwaar gevoel...

Eenzaamheid is een zwaar gevoel...

Lees over hoe eenzaamheid een zwaar gevoel is…. Wie van ons kent het niet?’ Daarmee opende de Leidschendamse presentatrice Nagham Zakee afgelopen woensdag de 1e editie van het verhalenhuis in Leidschendam-Voorburg.

Verhalenhuis 1e editie Eenzaamheid

Verhalenhuis 1e editie Eenzaamheid

Geniet van deze filmimpressie van deze unieke 1e editie van het Verhalenhuis in Leidschendam over eenzaamheid.

Hoopvol 2019

Hoopvol 2019

We wensen iedereen een hoopvol 2019 met het inspirerende verhaal van kunstenares, juwelenmaakster en onderneemster Enas Oudeh.

Dankzij Stadscoalitie heeft Taissier

Dankzij Stadscoalitie heeft Taissier

,,Ik hou van mijn vak.” Taissir Al Kabbani straalt als hij zijn gasten van de Stadscoalitie rondleidt langs de ontwerpen op de paspoppen in de winkel van Diya Tailors in de Voorburgse Herenstraat.

De Stadscoalitie in 2018

De Stadscoalitie in 2018

De Stadscoalitie blikt terug op hartverwarmend 2018. Hartelijk dank aan iedereen die daar direct of indirect aan heeft bijgedragen. Wij zien uit naar een verbindend 2019.

Cultuur is Economie

Cultuur is Economie

Oktober 2018: na vier jaar actie onderzoek stroomde het Veurtheater vol onder grote belangstelling voor de premiere van de korte documentaire film ‘De Stadscoalitie’ die oude en nieuwe ondernemers in Leidschendam-Voorburg bij elkaar brengt.

Trailer De Stadscoalitie

Trailer De Stadscoalitie

Trailer Stadscoalitie opmaat naar de mini documentaire die de resultaten van het actie-onderzoek van de Stadscoalitie in beeld brengt.

Cultuur Prijs 2018

Cultuur Prijs 2018

Ehab Omaro, abstract kunstenaar neemt de Hans Vermeulen Prijs in ontvangst die werd toegekend vanwege de initiatieven van De Stadscoalitie om met cultuuruitingen zoals muziek, poëzie en dans een brug te slaan tussen oude en nieuwe inwoners in de gemeente.

Meer interesse in elkaar

Meer interesse in elkaar

Interview met Sociale Vraagstukken september 2018. De integratie van vluchtelingen is hèt hoofdpijndossier van veel gemeenten. Esseline van de Sande probeert te laten zien dat het anders kan.

Zijderoute en de Vlietdagen

Zijderoute en de Vlietdagen

Leidschendam en Voorburg maken zich klaar voor de 13e editie van de jaarlijkse Vlietdagen. Op 14, 15 en 16 september 2018 is er een gevuld programma voor jong en oud...

Benefiet concert

Benefiet concert

Impressie Benefiet concert in september 2018: Nagenieten met muziek uit alle windstreken. Een avond die tot stand kwam dankzij: dirigent, maestro, ney-speler Majed Sarai Edin, Abovian Centre kinderkoor, Monir Goran & Azar Tishe, Ako Taher en Nour Wahedi in samenwerking met De Stadscoalitie.

Pop-up Bazar leidt tot samenwerking

Pop-up Bazar leidt tot samenwerking

Mustafa Saeed en Jan Bert van Laren, eigenaar van de klokkenwinkel The Hands of Time in de Voorburgse Herenstraat, hebben een arbeidscontract getekend...

Verbonden door passie voor het vak

Verbonden door passie voor het vak

Artikel en interview in het Algemeen Dagblad in oktober 2017. "Ze spreken elkaars taal niet. Maar delen dezelfde passie voor een vak. ,,Dat herken je en zo begrijp je elkaar.'' De Herenstraat in Voorburg wordt er een verrassende Pop-up Bazar van.

Interview Pop-up Bazar Voorburg

Interview Pop-up Bazar Voorburg

In september 2017 vond de 2e pop up bazar plaats deze keer in de Herenstraat in Voorburg. Interview met Midvliet TV.

Pop-up Bazar Voorburg

Pop-up Bazar Voorburg

Lees hoe meer dan elf ondernemers op 27 en 28 oktober 2017 gaan samenwerken met vakgenoten uit andere landen tijdens de Pop-up Bazar in het Huygenskwartier.

Interview pop-up Bazar Leidschendam

Interview pop-up Bazar Leidschendam

Midvliet TV filmt tijdens de 1e pop-up bazar in Leidschendam mei 2017

Nieuw Wij-kerstvideo van 2016: hier word je blij van!

Nieuw Wij-kerstvideo van 2016: hier word je blij van!

Sinds een jaar bouwen wij in 2016 aan een stadscoalitie in Leidschendam-Voorburg. Het doel is om de burgers van de stad in contact te brengen met de ‘nieuwe buren’: migranten die de afgelopen jaren in de gemeente zijn komen wonen.

Stadsgenoten verbinden

Stadsgenoten verbinden

De Stadscoalitie onder leiding van Shervin Nekuee en Esseline van de Sande maakt op 20 en 21 mei 2017 de eerste Pop-up Bazar, een verbindend en innovatief festival in Leidschendam.

“De Stadscoalitie zorgt ervoor dat we ietsje meer mens kunnen zijn.”

- Wolf Mannens

Secretaris Adviesraad Migratie ACVZ

bottom of page